Az egykori szakszervezeti könyvtár - amelynek ma is az alapító Vasas Szakszervezeti Szövetség biztosítja a helyet, a fűtést, az áramot és a vizet térítésmentesen - túlélte az évtizedeket, és mára több ezer ember érdeklődik a programjai iránt. Az 1990 óta alapítványi könyvtárként működő Vasas Központi Könyvtár Alapítvány vezetőjével, Mátraházi Zsuzsával beszélgetett a femina.hu újságírója. Igazi közösségformáló és kohéziós erőt jelent nem csak a környező lakosságnak, a régi Vasasoknak is a könyvtár. "Szerintem ma már nem elég, hogy várjuk az olvasókat, és könyvet adunk a kezükbe. Ez persze magától értetődik, folyamatosan frissítjük az állományt a legújabb művekkel. A szóbeli ismeretterjesztés, a közösségépítés azonban ugyanilyen fontos."- mondta a könyvtár vezetője. Zsuzsa beszélt a múltról, a sajátjáról és a köynvtáréról, valamint elmesélte azt is milyen módon élték túl a járvány miatti korlátozásokat, hogyan lett egyre népszerűbb ez a kis ékszerdoboz a VIII. kerületi Magdolna utcában. A teljes cikk ITT olvasható.