Fizetési meghagyást nyújtottak be a Dunaferr ellen, és végrehajtás is indult a céggel szemben, miközben hónapok óta nincs hivatalosan megválasztott irányító testülete, több ezer dolgozónak pedig A munka törvénykönyvébe ütköző módon képes csak fizetést adni a vállalat. Az innovációs minisztérium hivatalosan elengedte a Dunaferr kezét - íja az index "Dob-e mentőövet a kormány a lassan leálló Dunaferrnek?" című cikkében.

A Dunaferrben történtek:

  •  több ezer alkalmazott már ötödik hónapja két részletben kapja a fizetését, a második részletet a hónap legvégén,
  • a több évtizede fennálló kollektív szerződést felmondta a cég,
  • a Dunaferr Vasas Szakszervezet elnökségét elbocsátották,
  • friss éves beszámolót hiába keresünk a Dunaferr honlapján, és a 2018-as beszámoló is több százmilliárdos hiányt mutat.

Egy, a folyamatokra közelről rálátó forrás, valamint a Vasas Szakszervezeti Szövetség elnökének segítségével próbálnak a cikkben a közelmúlt eseményei mögé nézni, illetve megkeresték a Dunaferrt és az Innovációs és Technológiai Minisztériumot is. A teljes cikk ITT olvasható.

bakony.jpgcib.jpgcontessa_vasas.jpgcorvin_logo.jpggosztolavasas.jpghoteleuropa.jpgpraktikervasas.jpgvodafone.jpgbakony.jpgcib.jpgcontessa_vasas.jpgcorvin_logo.jpggosztolavasas.jpghoteleuropa.jpgpraktikervasas.jpgvodafone.jpg
TOP