Figyelmeztető sztrájkot tartottak tegnap a B.Braun gyöngyösi alkalmazottai, miután a bértárgyalások megrekedtek a felek között. Szinte 100%-os részvétellel zárult a két műszakot is érintő, két órás figyelmeztető sztrájk. A váltó műszak munkavállalói pedig aláírásokkal, Vasas zászlókkal támogatták a nagyságrendileg 600 fő akcióját.

A Vasas Szakszervezeti Szövetség helyi szervezete 10%-os általános alapbéremelést kért, amely megfelel az elmúlt 3 év átlagának. A vállalat most ennek a felét ajánlotta fel a legnagyobb létszámban dolgozó szerelék-összeállító alkalmazottainak. A szakszervezet engedett, most 8% a követelés, de innen nem tudnak ellépni. A cég arra hivatkozik, hogy a Covid miatt csökkentek a bevételei, de a szakszervezet álláspontja az, hogy a járvány a dolgozókat is negatívan érintette, így jogos a béremelési elvárásuk. A tárgyalások a mai, szerdai napon folytatódnak.

A 16 ágazatban 230.000 főt képviselő osztrák PRO-GE szakszervezet is kifejezte a Vasasnak és a gyöngyösi B. Braunnál dolgozó tagjainak a szolidaritását a folyamatban lévő bértárgyalásokkal összefüggésben. "A COVID-válság idején különösen fontos, hogy munkavállalóink jövedelme, továbbá a biztonságos és egészséges munkahely biztosítva legyen.Felszólítjuk a B. Braun vezetését, hogy folytassa a tárgyalásokat és tisztességes megállapodást kössön!" - üzente Rainer Wimmer a PRO-GE elnöke.

bakony.jpgcib.jpgcontessa_vasas.jpgcorvin_logo.jpggosztolavasas.jpghoteleuropa.jpgpraktikervasas.jpgvodafone.jpgbakony.jpgcib.jpgcontessa_vasas.jpgcorvin_logo.jpggosztolavasas.jpghoteleuropa.jpgpraktikervasas.jpgvodafone.jpg
TOP