A Magyarország által is elfogadott uniós irányelv alapján minimum tíz munkanapnyi fizetett szabadságot kellene biztosítani az apáknak gyermekük születése után. Ennek ellenére a magyar apák még mindig csak öt apanapot kapnak.

A Kormány nem csak elfogadta a minimum 10 napot garantáló uniós irányelvet, de maga is részt vett a kidolgozásában. Éppen ezért, jó esély van arra, hogy némi állampolgári nyomásra hajlandó lesz mielőbb a gyakorlatba is átültetni azt. Ha már ezt teszi, szeretnénk, ha az élen járó országokhoz hasonlóan nálunk is 30 nap lenne a biztosított apanapok száma.

Itt az ideje pár percet rászánnod egy igazán családbarát kezdeményezésre, és aláírni  a petíciót, ami a minimum 30 nap fizetett apaszabadságért indult! Mindössze ennyit kell tenned:

1. Írd alá a PETÍCIÓT!

2. Oszd meg ismerőseiddel, családtagjaiddal! Kérdd, hogy írják alá, osszák meg ők is!

A gyermek születése után különösen fontos, hogy minél több időt töltsön mindkét szülőjével a csecsemő. Kérdd Te is, hogy Magyaroszágon, sok más európai országhoz hasonlóan, legalább 30 nap fizetett szabadság járjon az apáknak gyermekük születése után.

Ez a te ügyed is! Írd alá, és oszd meg a petíciót!