Mint ismeretes, az ISD Dunaferr Zrt.-nél augusztus 14-én a munkáltató egyoldalúan felmondta a nagy múltú (25 éve érvényben lévő) helyi kollektív szerződést. A cég a barátságtalan lépést a rossz gazdasági körülményekkel, de elsősorban a helyi szakszervezet hozzáállásával indokolta.

A héten még aggasztóbbá vált a helyzet, amikor a munkáltató ismételten az üzemi tanáccsal vagy szakszervezettel folytatott előzetes megbeszélések nélkül bejelentette, hogy a munkavállalóknak csak 200 000 forintig fizetnek bért a törvényben előírt határidőig (október 10-ig), a fennmaradó összeget majd október 22-ig teljesítik. A munkáltató levelében közölte azt is, hogy a béren kívüli juttatásokat, például az egészségpénztári befizetést és az önkéntes nyugdíjpénztári hozzájárulást majd egy későbbi időpontban teljesíti, amikor ez pénzügyileg lehetséges lesz.

Ezzel a munkáltató nemcsak a kollektív szerződést, hanem törvényt is sért. A probléma és a bizonytalanság legfőbb forrása, hogy a munkáltató egyáltalán nem egyeztet a munkavállalók képviselőivel. A cégvezetés nem teljesíti azt a jogi kötelezettségét sem, miszerint tárgyalni köteles az új kollektív szerződésről az érdekképviselettel.

A helyi Vasas kollégáknak és tagjainknak elfogyott a türelme. Bár készen állnak a tárgyalásokra, de mindenre fel vannak készülve. Készek demonstrációkat tartani, vagy szükség esetén akár sztrájkolni is.

A Vasas Szakszervezeti Szövetség mindenben támogatja a dunaújvárosi kollégákat, a konföderációs és a nemzetközi kapcsolatait is felhasználva, mozgósítva.

bakony.jpgcib.jpgcontessa_vasas.jpgcorvin_logo.jpggosztolavasas.jpghoteleuropa.jpgpraktikervasas.jpgvodafone.jpgbakony.jpgcib.jpgcontessa_vasas.jpgcorvin_logo.jpggosztolavasas.jpghoteleuropa.jpgpraktikervasas.jpgvodafone.jpg
TOP