Kordás László a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke levélben fordult Evgeny Tankhilevichhez a Dunaferr Társaságcsoport cégvezetőjéhez a helyi kollektív megállapodás és a megromlott munkaügyi kapcsolat ügyében. A szakszervezeti elnök aggodálmának adott hangot, hogy egy hónappal a kollektív szerződés felmondását követően sem történik semmi a cégnél. A munkáltató nem tesz lépéseket a tárgyalások megkezdésére, - pedig erre törvényi kötelezettsége van - és a cégvezetésnek küldött levelekre, megkeresésekre sem reagál. Kordás László hangsúlyozta: " A tét óriási! Félő, hogy a vállalat kollektív szerződés nélkül elveszíti vonzerejét, a dolgozók új, jobban fizető állások után néznek, amivel a gyár elveszítheti kulcsembereit, olyan szakembereket, akik pótlása szinte lehetetlen, ezzel egy lefelé tartó spirálba kerülve. A Dunaferr nélkül pedig Dunaújváros sem létezhet!" A levél ITT olvasható!

A Vasas Szakszervezeti Szövetség elfogadhatatlannak tartja, hogy a cégvezetés nem reagál a szakszervezet megkereséseire, válaszra sem méltatja sem a helyi szakszervezeti elnököt, sem a Vasas elnökét! Bízunk abban, és elvárjuk, hogy a konföderáció vezetőjének sorait olvasva megérti, nem hallgathat tovább és végre hajlandó lesz tárgyalóasztalhoz ülni a helyzet rendezésének érdekében.

bakony.jpgcib.jpgcontessa_vasas.jpgcorvin_logo.jpggosztolavasas.jpghoteleuropa.jpgpraktikervasas.jpgvodafone.jpgbakony.jpgcib.jpgcontessa_vasas.jpgcorvin_logo.jpggosztolavasas.jpghoteleuropa.jpgpraktikervasas.jpgvodafone.jpg
TOP