Hétfőn reggel újabb cikk jelent meg a merce.hu oldalon a dunaújvárosi Dunaferr jelenlegi helyzetéről, a cégnél működő Vasas szakszervezet és a központi üzemi tanács vezetőivel készült riportok alapján. Mi is a helyzet: "A szakszervezeti vezetők úgy látják, hogy bármilyen anyagi problémája akad a vasműnek, a tulajdonosok a munkásokon verik le, folyamatosan velük fizettetik meg a költségeket – ami egyébként a dolgozók kizsákmányolása útján profitot termelő kapitalista iparban nem is olyan meglepő."

A gyárban most meglévő juttatások és az országosan is elég erősnek minősíthető kollektív szerződés mind azért létezhetnek, mert a rendszerváltás után sikerült kiharcolni, és a magas szervezettségnek köszönhetően meg is tudták tartani azokat. Eddig a munkáltató mindig betartotta a megállapodásokat, most először fordult elő, hogy megszegte a szerződésben foglaltakat és nem fizette ki július 10-ig a szabadságos bért. Ez elfogadhatatlan, a Vasasok jogi útra terelik az ügyet.

bakony.jpgcib.jpgcontessa_vasas.jpgcorvin_logo.jpggosztolavasas.jpghoteleuropa.jpgpraktikervasas.jpgvodafone.jpgbakony.jpgcib.jpgcontessa_vasas.jpgcorvin_logo.jpggosztolavasas.jpghoteleuropa.jpgpraktikervasas.jpgvodafone.jpg
TOP