A Vasas Központi Könyvtár Alapítvány újranyitása: 2020. július 1.

Elöljáróban: választ várunk erre a levélre, de lényeges, hogy most nem a szokásos címre, hanem a: konyvtarnyitas@gmail.com
e-mail-címre írjon, ott összesítjük kéréseiket, kívánságaikat.

Kérjük, olvassa el figyelmesen az alábbiakat, mert ezekből tudhatja meg, hogy első körben milyen feltételekkel, mely szolgáltatásokat tud igénybe venni. Ezek a rendelkezések az olvasók, kölcsönzők és a munkatársak biztonsága érdekében, a járványhelyzet nyomán a könyvtárak számára nemzetközileg kidolgozott szabályokkal összhangban születtek. Bármennyire bonyolultnak tűnnek is, jelenleg csak ezek betartása mellett tudjuk kiszolgálni kedves olvasóinkat.

Viszont kompenzációt is nyújt az intézmény a kiesett hónapokért, a kellemetlenségekért, és azért, mert a könyvtár szolgáltatásainak helyben használatára egyelőre nincs lehetőség.

KÍVÁNALMAK

Júliusi, részleges nyitvatartási idő:

Hétfőn és szerdán 11-15 óráig

Kedden és csütörtökön 14-18 óráig

1. A Vasas székházba csak maszkban lehet belépni.

2. Kérjük a kihelyezett kézfertőtlenítő azonnali használatát. Mindannyiunk biztonsága érdekében az 1,5 méteres távolság betartását kérjük. Célirányosan, a szükséges ideig tartózkodjon a székházban. Ajánlott az aláíráshoz saját tollat használnia.

3. Előre egyeztetett időpontban várunk minden olvasót. Szíveskedjenek ezt betartani, mert sorban állásra az adottságok miatt nincs lehetőség.

a/ Válasz e-mailjében jelölje meg, ha valamely napok vagy idősávok nem megfelelőek Önnek. Az időpontokat a kérések beérkezése sorrendjében és saját igényeik figyelembevételével állapítjuk meg.

b/ A könyvtári térben egyelőre nem lehet válogatni, csak e-mailben az online katalógusból
http://94.199.48.18/sziren_0779.htm ) előre megrendelt kötetekből előkészített csomagját tudjuk kölcsönözni.

Amennyiben a válogatásban szüksége van némi segítségre, a +36/20 2761120-as mobilszámon június 22-től munkanapokon 10-16 óráig kaphat tájékoztatást.

4. Az Önnél lévő könyveket július 30-ig hozhatja vissza késedelmi kamat felszámítása nélkül. A visszahozott könyvek külön helyiségben 72 órára karanténba kerülnek a későbbi kölcsönzők biztonsága érdekében. A portaszolgálat segíti a látogatót, hogy a könyvek leadásához hová fáradjon.

5. Ezután a könyvtár ajtaján kopogjon, ott veheti át az előkészített könyvcsomagot.

KOMPENZÁCIÓ

1. A tagsági idő lejártát mindenkinél három hónappal, a könyvtár kényszerű zárva tartásának idejével meghosszabbítjuk.

2. Mivel helyben nem lehet napilapokat, folyóiratokat böngészni, ezeket is hosszabb időre lehet kikölcsönözni. Összesen tíz példányt, fajtánként maximum öt lapszámot vihet haza.

3. A könyvtár hagyományaihoz híven augusztusban zárva lesz. A gyorsan olvasók eleve két júliusi időpontot foglalhatnak maguknak, illetve a maximálisan kikölcsönözhető kötetek számát erre az időszakra megemeljük 8-ról 12-re.

Eddigi és további türelmét, megértését megköszönve szeretettel várják vissza:

a Vasas Könyvtár munkatársai

bakony.jpgcib.jpgcontessa_vasas.jpgcorvin_logo.jpggosztolavasas.jpghoteleuropa.jpgpraktikervasas.jpgvodafone.jpgbakony.jpgcib.jpgcontessa_vasas.jpgcorvin_logo.jpggosztolavasas.jpghoteleuropa.jpgpraktikervasas.jpgvodafone.jpg
TOP