Tegnap a Dunaferr cégvezetője elektronikus levélben tudatta a munkavállalókkal, hogy az áprilisi fizetésüket, a május 10.-i határidőt kitolva, május 15.-ig fogja kifizetni. Azt is előrevetíti írásában, hogy az év elején a szakszervezetekkel kötött bérmegállapodás egyes elemeit, jelesül a májusi 3,4%-os alapbérfejlesztést - tekintettel a munkavállalók járványügyi helyzetben tanúsított helytállására – kifizeti, de a szabadságos bér és az alapbérfejlesztés második ütemének végrehajtása állami segítség nélkül nem kerül teljesítésre.

A helyzet azért érdekes, mivel a gyárban gőzerővel folyik a termelés, nem tapasztalható, hogy visszaestek volna a megrendelések.

Fentiekről a helyi szakszervezetek is a levélből értesültek, és ezek után a mai napra hívta őket a menedzsment egyeztető tárgyalásra. Ez nem csak barátságtalan lépés, de törvénytelen és elfogadhatatlan is.

bakony.jpgcib.jpgcontessa_vasas.jpgcorvin_logo.jpggosztolavasas.jpghoteleuropa.jpgpraktikervasas.jpgvodafone.jpgbakony.jpgcib.jpgcontessa_vasas.jpgcorvin_logo.jpggosztolavasas.jpghoteleuropa.jpgpraktikervasas.jpgvodafone.jpg
TOP