A Vasas MBMH alapszervezete - a Vasas szakértőivel közösen - mindhárom fő célját elérte a maratoni, több hétig tartó tárgyalásokon:
- A dolgozók bére nem csökkent.
- A munkahelyek stabilitása biztosított.
- Nem került egy évnél hosszabb munkaidőkeret bevezetésre.
Mint ebből a felsorolásból is látszik, nagy volt a tét a tárgyalásokon. Miután sikerült a bérek kérdését és a foglalkoztatotti létszám stabilitását rögzíteni, egy tisztázandó kérdés maradt, mi lesz a leállás alatt - a munkaidőkeret terhére - felhalmozódott körülbelül 1 hónapnyi negatív munkaórával. Ennek későbbi  ledolgozása hatalmas terhet jelentett volna a dolgozók számára. Ezért itt a Vasas azt a kompromisszumot kötötte meg a munkáltatóval, hogy az évi egyszeri "Vakációs juttatás" egy részének terhére a vállalat lenullázza ezeket az órákat.
A nehéz, mindenkinek új és rengeteg veszélyt jelentő helyzetet sikerült a munkavállalók számára megnyugtatóan rendezni, nagyobb anyagi áldozat nélkül. Ehhez gratulálunk az alapszervezet felkészült tisztségviselőinek, Szlávik Istvánnak és Besenyi Kittinek, valamint a bizalmi testületnek.
 
A megállapodás mind a 4 400 munkavállaló számára sikeresnek mondható. Így kezdi újra a termelést a kecskeméti gyár április 28-tól, fokozatosan. Az újraindításnál szigorú, minden munkatársra érvényes higiéniai és egészségvédelmi intézkedések kerülnek bevezetésre, a munkatársak védelme és a koronavírus terjedésének megelőzése érdekében. Ilyen, amikor felkészült szakszervezeti szakértők segítik a helyi tisztségviselőket a dolgozók érdekeinek érvényesítésében, és sikerül a lehető legkisebb veszteséggel a legjobb alkut megkötni. Hajrá Vasas!
 
 

 

bakony.jpgcib.jpgcontessa_vasas.jpgcorvin_logo.jpggosztolavasas.jpghoteleuropa.jpgpraktikervasas.jpgvodafone.jpgbakony.jpgcib.jpgcontessa_vasas.jpgcorvin_logo.jpggosztolavasas.jpghoteleuropa.jpgpraktikervasas.jpgvodafone.jpg
TOP