A Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumának (VKF) összehívását, minél hamarabbi érdekegyeztetést sürgetnek az országos munkáltatói szövetségek (VOSZ, MGYOSZ) és a szakszervezetek egységesen. A koronavírus-járvány miatt a bajba jutott vállalatok bérköltségeinek átvállalásáról akarnak egyeztetni. A Bodó Sándor foglalkoztatáspolitikai államtitkárnak írt levélben megfogalmazzák, csak az állam fokozott szerepvállalásával érhető el, hogy a dolgozók eddigi jövedelmük minél nagyobb részének megtartása mellett őrizhessék meg munkahelyüket. „Belátható, hogy a bérből élő emberek jövedelem nélkül nem képesek eltartani magukat és családjukat, az elapadó kereslet pedig tönkreteszi a vállalkozásokat. Belátható, hogy a vállalatok többsége bevétel nélkül nem képes ekkora terhet elviselni és belátható az is, hogy hatékonyabb állami szerepvállalás nélkül a munkavállalók elvesztik állásaikat, a munkáltatók pedig bevételeiket és dolgozóikat” - olvasható a levélben. A teljes cikk a napi.hu oldalán található.