A fertődi, tetőablakokat gyártó Velux és a sopronkövesdi Autoliv autóipari beszállítónál is felfüggesztik a termelést, - egyelőre április elejéig - mivel a cégek nem tudják értékesíteni termékeiket. Az ok, hogy az építőipar és az autóipari cégek termelése is radikálisan visszaesett a járványügyi vészhelyzet miatt.

Marsitsné Horváth Marianna, a biztonsági öveket gyártó Autolivnél működő Vasas alapszervezet titkára és a munkavédelmi bizottság elnöke a Kisalföld újságírójának elmondta: „2200 dolgozónk három nagy csarnokban látja el a feladatát három műszakban, s ezt az egészségügyi rizikót az ismert veszélyhelyzetben a munkáltató nem vállalhatta, még ha a vállalati higiénés körülmények kifejezetten jónak is mondhatók. A döntést ugyanakkor az is befolyásolta, hogy sorra zárnak be azok az autógyárak, amelyeknek szállítunk, ugyanúgy az Autolivnek alkatrészeket biztosító partnerek is.”

A munkavállalók nem maradnak fizetés nélkül, a leállás idejére a tavalyról áthozott szabadságokat fogják kiadni az idei időarányos szabadsággal együtt, továbbá a távolléti díjnak megfelelő állásidővel oldják meg ezen időszak áthidalását.

A Veluxnál március 29-től két hétre függesztik fel a termelést, miután az építőiparnak nincs szüksége a korábbihoz hasonló volumenben tetőtéri ablakokra. A döntésben az alapanyag-ellátási nehézségek is közrejátszanak. Ez mintegy 800 fő alkalmazottat érint.

A Kisalföld cikke itt olvasható.

 

bakony.jpgcib.jpgcontessa_vasas.jpgcorvin_logo.jpggosztolavasas.jpghoteleuropa.jpgpraktikervasas.jpgvodafone.jpgbakony.jpgcib.jpgcontessa_vasas.jpgcorvin_logo.jpggosztolavasas.jpghoteleuropa.jpgpraktikervasas.jpgvodafone.jpg
TOP