A tegnap megjelent új kormányrendeletben foglaltak különösen veszélyesek a munkavállalók számára, ha nincsenek résen, és nem tesznek meg mindent annak érdekében, hogy csak ésszerű kompromisszumokba menjenek csak bele. A rendelet célja a "rugalmasság biztosítása" a munkahelyeken és a kihirdetett veszélyhelyzet idejére, valamint az azt követő 30 napra érvényes. De ez a rugalmasság csak a munkáltatóknak biztosít szabad kezet, a munkavállalókat pedig gúzsba köti.

A legnagobb gond a szabályozásban az, hogy gazdasági okokra hivatkozva szinte teljhatalommal ruházta fel a munkáltatókat. Ez rendkívül veszélyes, ugyanis a munkavállalók alárendelt helyzetben vannak a munkáltatóval szemben és egyedül szinte soha nem alkuképesek. Mindannyian átéltük már, amikor a főnök nyomást gyakorolt ránk, a fizetésünk egy részével vagy a megélhetésünkkel fenyegetett, ha nem akartunk bizonyos esetekben kötélnek állni. Az átmeneti módosítások miatt erre ismét kiváló lehetőségeik lesznek, ha nem fogunk össze!

Ne felejtsd el, hogy szakszervezeti tagként jogod van szakmai segítséget igényelni, semmit ne írj alá anélkül, hogy nem egyeztettél a helyi szakszervezeti képviselőkkel. Tudtad, hogy arra is lehetőséged van, hogy megbízd a szakszervezeti képviselődet, hogy ilyen ügyekben helyetted és nevedben eljárjon? Ha eddig nem tetted meg, most különösen fontos, hogy erről egyeztess a helyi szervezettel.  

A Vasas szakértőinek fentiekkel kapcsolatos iránymutatása ITT olvasható. Kérünk titeket, terjesszétek az abban foglalt információkat, és keressétek a Vasas tisztségviselőit!

 

bakony.jpgcib.jpgcontessa_vasas.jpgcorvin_logo.jpggosztolavasas.jpghoteleuropa.jpgpraktikervasas.jpgvodafone.jpgbakony.jpgcib.jpgcontessa_vasas.jpgcorvin_logo.jpggosztolavasas.jpghoteleuropa.jpgpraktikervasas.jpgvodafone.jpg
TOP