Ahogy azt korábban ígértük, tájékoztatást adunk a tegnapi napon aláírt DTKSZ módosítás tartalmáról.

A Dunaferr cégvezetése és a KSz-t kötő szakszervezetek - a Dunaferr DV. Vasas Szakszervezeti Szövetség és a Dunaferr Ifjúsági Szervezet - képviselői az alábbiakban egyeztek meg a 2020. évi bérekre vonatkozóan:

Az alapbérfejlesztés 2020. május 1-jétől a 2019. évi tény inflációnak (3,4%) megfelelő mértékű, melyet a munkavállalók alanyi jogon megkapnak. 2020. július 1-jétől pedig további 6,8% a májusban megemelt alapbérre, melynek felét alanyi jogon megkapják a munkavállalók, a másik felét pedig a helyi vezető döntése alapján osztják szét.

A 2020. évi béren kívüli juttatások - egészségpénztári munkáltatói hozzájáruIás, iskolakezdési támogatás, év végi pulykapénz, törzsgárdajáradék, törzsgárdajutalom - összege az éves átlagos alapbérfejlesztés mértékével, azaz 5,8%-kal emelkedik. A 2020. évre járó szabadságos bér kifizetése, a DTKSZ-ben rögzítettől eltérően, egy hónappal később, 2020. július 10-ig történik meg, a 2020. május 31-én érvényes alapbéreknek megfelelően.

Végül pedig talán a legfontosabb része az egyezségnek, hogy a munkáltató kötelezettséget vállalt arra, hogy a 2019. október 29-én bejelentett csoportos létszámcsökkentést visszavonja és 2020. december 31-ig nem jelent be új csoportos létszámleépítést.

Gratulálunk!