Dunaújváros polgármestere, Cserna Gábor azzal az ígérettel kampányol a helyi médiában, hogy ismét állami kézbe kerül a Dunaferr. A cég orosz-ukrán részvényesei viszont igencsak nehezményezik ezt, ezért a cégvezetés Orbánhoz és Szijjártóhoz fordult a kialakult helyzet kapcsán. „Az utóbbi hetekben a Dunaferr több helyi politikusi nyilatkozatban, spekulációban is feltűnt, és akaratán kívül a dunaújvárosi önkormányzati- és polgármester-választási kampány eszközévé, egyik központi témájává vált” - olvasható a Dunaferr múlt csütörtökön kiadott közleményében. A megjelent írásban hangsúlyozzák, hogy a Dunaferr egy üzleti vállalkozás, amely teljesen kívül áll a politikán, és nem támogatnak egyetlen politikai pártot se.

„Ezzel együtt arra is szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy a pozíciójukat megtartani igyekvő politikusok utóbbi időben tett megannyi felelőtlen megnyilvánulása sérti a DUNAFERR érdekeit, kárt okoz a vállalatnak. Különösen hátrányos és veszélyes mindez most, amikor rendkívül nehéz gazdasági helyzetben van az acélipar”- írják.

A cég azt is közölte, hogy mint korábban, a jövőben is nyitott lesz az együttműködésre a mindenkori polgármesterrel és képviselő-testülettel, de csak akkor, ha ez a közös munka a város, az itt dolgozó emberek és a vállalat érdekeit szolgálja. A Dunaferr szerint kitűnő szakmai és stratégiai kapcsolatokat ápolnak a kormányzattal, ugyanakkor a helyi politikusok támadásaikkal folyamatos kárt okoznak a cégnek, ezen keresztül pedig mintegy 12 ezer embernek, akiknek a megélhetése a gyártól függ. 

bakony.jpgcib.jpgcontessa_vasas.jpgcorvin_logo.jpggosztolavasas.jpghoteleuropa.jpgpraktikervasas.jpgvodafone.jpgbakony.jpgcib.jpgcontessa_vasas.jpgcorvin_logo.jpggosztolavasas.jpghoteleuropa.jpgpraktikervasas.jpgvodafone.jpg
TOP