A Magyar Nemzet április 6-án az Európai Szakszervezeti Szövetséget, illetve a Magyar Szakszervezeti Szövetséget – és általában a szakszervezeteket – érintő írást tett közzé, amely számos hamis állítást tartalmaz. A cikkben egyébként egy nemzetbiztonsági szakértő elemzi a helyzetet, aki a megjelentek alapján nem rendelkezik megalapozott információkkal az érdekképviseletek működéséről.

A valótlan állítások, és a cikkben szereplő sok más tévedés miatt az Európai Szakszervezeti Szövetség főtitkára és a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke közös levelet intézett a Magyar Nemzet főszerkesztőjéhez, kérve annak publikálását.

A Magyar Nemzet a szerkesztőség több vezetőjével -így a főszerkesztővel – történt egyeztetés ellenére sem közölte a szakszervezeti véleményt, akik arra hivatkoznak, hogy az ESZSZ főtitkára, Luca Visentini a cikket és a szakszervezeti levelet tájékoztatásul megküldte az Európai Bizottság elnökének és a jogállamiság kérdéseiért felelős bizottsági tagoknak.

Mivel a megkeresés ellenére tájékoztatást nem kaptak, ezért a MaSZSZ vezetése úgy döntött, hogy a Magyar Nemzetnek írott levelüket teljes terjedelmében közzéteszi. A levél itt olvasható.

 

bakony.jpgcib.jpgcontessa_vasas.jpgcorvin_logo.jpggosztolavasas.jpghoteleuropa.jpgpraktikervasas.jpgvodafone.jpgbakony.jpgcib.jpgcontessa_vasas.jpgcorvin_logo.jpggosztolavasas.jpghoteleuropa.jpgpraktikervasas.jpgvodafone.jpg
TOP